Verhalen uit de Rotterdamse haven in nieuwe voorstelling Maastheater

Stap op de boot en kijk al varend door Delfshaven naar de nieuwe voorstelling ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’. Het Maastheater Rotterdam presenteert vanaf woensdag deze speciale locatievoorstelling die begint en eindigt bij het Maaspodium.
Tijdens de voorstelling maakt het publiek kennis met vijf mensen uit de Rotterdamse haven. Op de kades zie je hen op een beslissende dag in hun leven. Hoe verder je vaart hoe meer hun levens met elkaar verknoopt lijken te raken. 

 
Bij het organiseren van de voorstelling komt nog een hoop kijken volgens regie-assistent Chyramain van Kempen: “Het is heel veel mensen inlichten bijvoorbeeld bij bewoners brieven in de bus doen. We moeten zorgen dat de acteurs op tijd op locatie zijn dus we hebben een fietsplan en een busje om de acteurs te vervoeren”. 
 
Omdat de kade het toneel is, wordt er vaak door omstanders opgekeken. “Mensen reageren heel natuurlijk. In een scène word ik aangehouden door de politie, iemand in een echt uniform. Tot nu toe zijn er altijd omstanders die helpen, het is ongelofelijk. Ik ben al twee keer in mijn nek gegrepen dat ik denk: kom op jongens het is een voorstelling, ik heb een microfoontje laat me gaan!” vertelt acteur Dionisio Matias. 
 
Toen wij van Rotterdam vertrokken is van 26 augustus tot 19 september te zien.