Verkiezing voor Rotterdamse powervrouw van het jaar

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseren Wij Vrouwen Uit Alle Landen voor een tweede keer de Rotterdamse Vrouw van het Jaar verkiezing in Huis der Zotheid. De genomineerde powervrouwen kunnen tot 10 februari voorgedragen worden door Rotterdammers. Het is de bedoeling om vrouwen die eigenlijk niemand kent op de kaart te zetten.

Deze Rotterdamse vrouwendag wordt voor de derde keer georganiseerd. De verkiezing is er een jaar later aan toegevoegd. Directeur Wilma Kun zegt: “Er zijn veel Rotterdamse powervrouwen, waar mensen niets over weten.” Ze hoopt dat via haar oproep Rotterdammers zich geroepen voelen om deze vrouwen te nomineren. De Braziliaanse is sinds zeven jaar in Rotterdam en is helemaal weg van de stad. Volgens Kun werken vrouwen in verschillende gebieden, maar delen dezelfde doelstelling, namelijk het creëren van een betere samenleving voor Rotterdam.

De verkiezing is vooral gericht op werkende vrouwen. “Vrouwen hebben vaak meer vrijheid als ze werken, omdat ze hun eigen inkomen verdienen”, zegt Wilma Kun. Maar dit is niet het enige wat de werkende vrouwen doen. “Ze empoweren met werken ook andere vrouwen die denken dat ze het niet kunnen”, aldus Kun.

Er zijn zes categorieën waar Rotterdammers vrouwen voor kunnen nomineren: Natuur & Milieu, Politiek & Maatschappij, Werk & Ondernemen, Wetenschap & Onderwijs, Zorg & Welzijn en Kunst & Cultuur.

Vorig jaar waren de winnaressen: KUNST EN CULTUUR Rieneke Minderman, Dichteres uit Rotterdam Charlois. NATUUR EN MILIEU Nienke Bouwhuis, Stedebouwkundige van Krachtgroen. POLITIEK EN MAATSCHAPPIJ Judith Bokhove, Politicus van Groenlinks Rotterdam. WERK EN ZAKEN Amelie Veenstra, Directeur ImpactHub Rotterdam. WETENSCHAP EN ONDERWIJS Marli Huijer, Hoogleraar Publieksfilosofie aan Erasmus Universiteit Rotterdam. ZORG EN WELZIJN Natasja Morales, Oprichter van Chicks And The City

Het nomineren van Rotterdamse vrouwen is al gestart op 7 januari en kan tot 10 februari. Er kunnen 2 vrouwen per categorie genomineerd worden. Daarna worden alle genomineerden verzameld en op een lijst gepresenteerd op de website. Op de Rotterdamse Vrouw van het Jaar wordt gestemd van 14 februari tot 28 februari. Zowel nomineren als stemmen kan via: www.vrouwendagrotterdam.nl

De uiteindelijke winnaars worden tijdens internationale vrouwendag op 8 maart onthuld in Huis der Zotheid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat