Vermijd vertraging: verschillende wegen afgesloten door bekerfinale Feyenoord

 

Nog één dag en dan is het eindelijk zover: de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC Nijmegen wordt gehouden in de Kuip. Op meerdere plekken is de finale te bekijken. Maar de wedstrijd brengt ook veel drukte en omleidingen met zich mee. Zo worden de Coolsingel en het Hofplein afgesloten vanaf 19:00 uur. Als de thuisclub wint, zijn er ook maandag een aantal afsluitingen.

Zondagavond 21 april wordt het Hofplein zowel voor trams als auto’s onbereikbaar. Ook de Coolsingel bij de kruising Meent – Aert van Nestraat én de Meent vanaf de Botersloot zijn onbereikbaar met de auto. Tot hoe laat dit duurt, hangt af van de wedstrijd. 

Maar dat is niet het enige dat afhangt van de bekerfinale. Als Feyenoord wint, worden zij de volgende dag gehuldigd. Als Feyenoord de beker in de wacht sleept, worden verschillende wegen afgesloten. Daarnaast kan de dienstregeling van het openbaar vervoer veranderen. Zo zal de RET niet met de metro, bus of tram stoppen bij Station Blaak. Naar verwachting zal dit duren van 09:30 uur tot 14:30 uur. Wel stopt de trein de gehele dag bij station Blaak. 

De Meent tussen Coolsingel en Botersloot, Haagseveer vanaf Raamplein, Lombardkade tussen Oppert en Binnenrotte inclusief de St. Jacobsbrug. Ook zijstraten tussen Binnenrotte en Botersloot zijn afgesloten voor auto’s.