Verplicht boeken lezen op vmbo-school in Delfshaven

Elke dag een half uur verplicht de boekenwurm uithangen aan het begin van je schooldag. Voor de leerlingen van vmbo-school G.K. van Hoogendrop aan de Mathenesserdijk is dat dagelijkse kost. Goed voor je kennis van de Nederlandse taal zeggen ze hier.
“Wij zijn een VMBO-school in Delfshaven en veel van onze leerlingen komen binnen met een taalachterstand en gebrekkige woordenschat. Door te lezen kan je die achterstand inlopen.” aldus Anja van Raamsdonk, docente Nederlands aan deze school. Leerlingen mogen overigens wel zelf beslissen welk boek ze open slaan in het verplichte lees-halfuurtje. Om voor wat variatie te zorgen lezen docenten af en toe ook voor uit een boek, of zoals vandaag op de ‘Dag van de Jonge Jury’ komt er een schrijver langs om een gastles te geven. 

‘De dag van de Jonge Jury’ is een literair festival dat vandaag in Utrecht gehouden werd en via livestream’s gevolgd werd vanuit Delfshaven. Boeken voor kinderen van 12 tot 16 staan vandaag centraal. De afgelopen tijd hebben middelbare scholieren hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete boek. De schrijver met de meeste stemmen werd vandaag tot publiekswinnaar gekroond. Het feit dat de G.K. van Hoogendorp-school mee deed aan dit evenement is redelijk uniek. Over het algemeen zijn de deelnemende scholen vanaf niveau havo of hoger.