Vers Geluid #3: wat belemmert de homoscene in Rotterdam?

Rotterdam kent niet bepaald een bloeiende scene voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transseksuelen en queers. Dat moet anders, vindt queer-activiste Manon van Driel. Zij is daarom te gast bij de derde aflevering van Vers Geluid, het radioprogramma voor de dwarsdenkende Rotterdammer.

Manon werkt aan meer acceptatie voor de zogeheten LGBTQ’ers in de stad. Zo was zij het brein achter de eerste Rotterdamse gender bending queer party en organiseert zij geregeld filmavonden over de thematiek. Ook zit ze achter The Hangout 010, waar LGBTQ-jongeren (en hun straight allies) samenkomen en ‘volledig zichzelf’ kunnen zijn. In Vers Geluid zal Manon vertellen waarom het belangrijk is dat Rotterdam zich meer openstelt voor andere benaderingen van seksualiteit.

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.