Verschillende Rotterdamse horecaondernemers maken statement en gaan tóch open

Tijdens de laatste persconferentie werd bekend dat de horeca nog steeds dicht moeten blijven. Dit tot grote teleurstelling van de horeca ondernemers. Er is echter één horecabaas die het er niet bij laat zitten. Frank Roolaert van Dutch Dukes Café op de Witte de Withstraat gooit zijn café toch open en hoopt hiermee een duidelijk statement te maken.

De deuren van het café gingen officieel open om twaalf uur ‘s middags. De eerste bezoekers staan op dat moment al in de rij. Met een reservering en op vertoon van een QR-code is het mogelijk om een hapje en een drankje te komen in het café. Eigenaar Frank wil geen harde actie voeren, maar een statement maken.

De actie van Frank werkt aanstekelijk, want ook Ballroom Rotterdam aan de overkant, besluit de deuren open te gooien en ook bij te dragen aan het statement. Ook in Noord voert restaurant Jack actie. Zij verkopen letterlijk gebakken lucht in bakjes en dozen. Dit, omdat zij vinden dat de overheid hen ook al lange tijd gebakken lucht verkoopt.

Of het lukt om de heel de dag open te blijven is de vraag, want de politie en handhaving hield de boel al streng in de gaten. Binnenkort meer bij OPEN Rotterdam.