Vestia laat bewoners wooncomplex Zuiderspoor stikken

De ventilatie werkt niet goed, kapotte deuren van de parkeergarage blijven soms dagenlang openstaan en het systeem van de deurbel heeft geen namen. Hoe het zo ver heeft kunnen komen is een raadsel , maar bewoners van nieuwbouwcomplex Zuiderspoor zijn het zat. Deze en vele andere klachten zijn door boze bewoners opgenomen in een ‘zwartboek’, want na twee jaar om tafel te zitten met eigenaar Vestia is het einde nog niet in zicht. Sommige bewoners zijn het pand al ontvlucht. 

“Het is toch van de gekke dat na twee jaar overleg de namen er pas in komen, en dan ook nog eens van mensen die al lang zijn verhuisd of overleden!” zegt Riki Baanders, voorzitter van de Bewonerscommissie Zuiderspoor. Vestia gaat volgens de bewonerscommissie wel in gesprek, maar doet vervolgens niets merkbaars met deze informatie. “Weggepest door Vestia, zo kan je het noemen, de mensen worden het allemaal zat,” zegt Joop Loef, een van de bewoners, “Er zijn dingen die op korte termijn opgelost kunnen worden en dat gebeurt niet, dat is het probleem.” Het zwartboek staat vol met kleine mankementen die volgens de bewoners op korte termijn kunnen en moeten worden opgelost. 

Loef nam onze verslaggever mee de parkeergarage in.  “Iedereen kan zomaar naar binnen in de garage. Zeker als de schuifdeuren kapot zijn, want ze blijven dan dagen open staan. Daar betalen we niet voor.” Ook in deze situatie is de bewonerscommissie ruim anderhalf jaar bezig met Vestia. 

“Het moet toch keer opgelost worden en wij blijven doorgaan tot het gaatje. Zeker weten.” 

 
Met de presentatie van het zwartboek hoopt de bewonerscommissie Vestia tot actie te bewegen.

Luister hieronder naar de reportage van verslaggever Thomas Kuijpers: