Vet spoelen door gootsteen of toilet slecht voor riolering

De feestdagen zitten er weer op. Tijdens deze dagen worden er flink wat hapjes en drankjes genuttigd. Verschillende hapjes worden gebakken in (frituur)vet of olie, die vaak na gebruik door het toilet wordt gespoeld. Dit levert problemen op in de riolering.

Vet en olie vormen een groot probleem in Rotterdam. Het riool heeft namelijk onder andere hierdoor regelmatig last van vastlopende pompen. Zodra vet of olie in contact komen met koud worden, stolt de substantie waardoor het blijft plakken aan de rioolbuizen. Door deze steeds dikker wordende laag gaat het riool verstoppen en lopen de pompen vast.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-partner=”tweetdeck”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Zelf oliebollen gebakken of hapjes gefituurd met de feestdagen? Gooi je oude vet niet in gootsteen of wc, want dan loopt het riool vast, zoals hieronder is te zien… ???? Lever je oude vet daarom in bij een inleverpunt. Lees meer ????<a href=”https://t.co/nnlHQV8QbL”>https://t.co/nnlHQV8QbL</a> <a href=”https://t.co/bO3OmLpw9l”>pic.twitter.com/bO3OmLpw9l</a></p>&mdash; Rotterdam (@rotterdam) <a href=”https://twitter.com/rotterdam/status/1213384644210700288?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 4, 2020</a></blockquote>

<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Dus heb jij nog gebruikt (frituur)vet of olie thuis staan? Vang dit dan op in en lege fles of pak en lever het in bij het milieupark of bij de speciale bakken bij de supermarkt. Het vet wordt bij elkaar verzameld en omgezet in bio-brandstof. Uiteraard is het ook mogelijk om vet en olie in een gewone afvalbak te gooien.

Foto: Gemeente Rotterdam

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat