Via deze route kun jij je al onderdompelen in de Songfestival-sfeer

Over een klein maandje vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. Heel de stad bereidt zich voor op het grootste muziekspektakel ter wereld. Van 18 tot en met 22 mei zijn alle ogen op Rotterdam gericht, dus wordt de hele stad opgepimpt door heuse City Dressers. Op veel plekken kun je jezelf helemaal laten onderdompelen in de Songfestival sfeer. De route ziet er als volgt uit:

Stop 1: Songteksten in de metro van Rotterdam Centraal naar Zuidplein

In metrolijn D of E, vanaf Rotterdam Centraal richting Slinge, kan je van achter het raam genieten van de teksten van de populairste liedjes van het Eurovisie Songfestival. De songteksten van de nummers staan op de plekken waar de metro boven de grond komt. Ze zijn tot de grote finale op 22 mei te zien. 

Stop 2: Spring van de duikplank op het Annie M.G. Schmidtplein

Vanaf Zuidplein loop je binnen een minuut naar het Annie M.G. Schmidtplein in Charlois. Daar  is nu voor het zwembad mét water ook een zwembad zonder water, met een duikplank op het droge, te vinden. Het kunstwerk ‘The Splash’ is een interactief openluchtzwembad, gemaakt door kunstcollectief de Arttenders en kunstenaar Cindy Bakker. Het werk is geïnspireerd op de welbekende pierenbadjes.

Stop 3: Metershoge muurschildering van Jeangy Macrooy tegenover Ahoy

Via de Gooilandsingel kom je terecht op de Sallandweg, waar je er aan je linkerzijde een niet te missen groot kunstwerk ziet van onze eigen Nederlandse inzending voor Eurovision 2021: Jeangu Macrooy. Deze hyperrealistische en kleurrijke muurschildering is in ruim anderhalve maand gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar Tymon de Laat. 

Stop 4: Dansend oversteken bij een ABBA-stoplicht 

De een na laatste stop is te vinden als je richting Ahoy loopt en oversteekt op het kruispunt van de Gooilandsingel en de Zuiderparkweg. Als het voetgangerslicht groen kleurt, begint het nummer Waterloo van ABBA -het winnende lied uit 1974- te spelen. De groene poppetjes in het stoplicht ‘dansen’ mee op de muziek. Je kunt tot midden juni dansend oversteken. 

 

View this post on Instagram

Stop 5: Rotterdam Ahoy
Het eindpunt. Hier gaat het van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 mei gebeuren!