VIDEO | Daisy is ghosten en catfishen zat dus start eigen datingplatform

Daisy werd in 2019 single en besloot online opzoek te gaan naar de ware. Ze maakte een account op alle mogelijke datingapps: Tinder, Happn, InnerCircle en Hinge. Na flink wat catfishes en ghosting was ze het zat: “Waarom kan de ware vinden niet gewoon offline, zoals vroeger?”

Om andere Rotterdammers te helpen richt Daisy het datingplatform Wooing op. Je koopt online een Wooingbox en vanaf daar gaat je reis naar de ware volledig offline verder. Zo begint je reis met het schrijven van een liefdesbrief naar je toekomstige partner. Daisy verzamelt de brieven van alle inschrijvingen en matcht zo mensen aan elkaar. Als beide partijen geïnteresseerd zijn organiseert Wooing een date. Is hier wel animo voor? Daisy: “Alleen in Rotterdam heb ik al ruim 50 inschrijvingen.”

Daisy heeft veel vertrouwen in Wooing. Zit ze dan zelf ook in de database? “Nee, nog niet. Ik focus mij nu helemaal op het concept en hoe ik Wooing kan laten groeien. In de toekomst ga ik mij hopelijk wel inschrijven.’ En als er toch een hele leuke man voorbij komt, koppelt ze die dan niet stiekem aan zichzelf? “Nee, natuurlijk niet! Ik kijk er dan wel naar, maar die zijn echt voor de andere vrijgezellen.”

Andrew is iemand die ingeschreven staat op Wooing. Ook hij is het online date he-le-maal zat, maar hij heeft veel vertrouwen in Wooing: ‘Ik denk dat daar een serieuzere doelgroep zit. Je moet natuurlijk echt moeite doen om een brief te schrijven. Dat is iets heel anders dan vluchtig een foto uploaden op een app. Bij Wooing moet je er meer energie in steken. Hierdoor hoop ik ook dat er iets serieuzers uitkomt.”

De eerste dates van Wooing moeten nog plaatsvinden. Het hoofddoel van het datingplaform is om een duurzame relatie te vinden, Daisy: “Ik denk dat iedereen diep van binnen dat verlangen voelt om je leven met iemand te delen.”