VIDEO | Een kerstfeest in augustus? Restaurant JACK Rotterdam is er extra vroeg bij!

kerst bij jack

Kerstbomen en rendieren bij ruim twintig graden Celsius. Het is – afgezien in Australië – een wat ongebruikelijke combinatie, maar bij restaurant JACK Rotterdam zijn ze er heel vroeg bij. Terwijl de meeste Rotterdammers genieten van het zomerse avondzonnetje, hangen bij het restaurant onder de Hofbogen de kerstballen al in de boom. Daar wordt namelijk het kerstfeest Gersemus gevierd. Een ludiek feestje, maar wel met een serieuze ondertoon.

Om eventuele nieuwe maatregelen voor te zijn, pakt het restaurant in de Agniesebuurt nu al groots uit. “Het zijn onzekere tijden voor de horeca en het is niet duidelijk of er weer allerlei beperkingen, lockdowns of andere toestanden gaan gelden in de nabije toekomst. Dus laten we kerst vieren nu het nog kan”, zegt Dennis van den Berg, eigenaar van restaurant JACK.

Motor verkopen
De restauranteigenaar heeft het de afgelopen periode door corona erg zwaar gehad. Zo moest hij noodgedwongen zijn motor verkopen, om zijn personeel te kunnen betalen. ‘’Vorig jaar was niet al te best, midden in een lockdown. Dit jaar weten we het gewoon niet, de berichten zijn niet positief gestemd dus laten we het maar vieren wanneer het kan.’’

En Dennis is niet de enige die smacht naar een kerstfeest. “Heerlijk toch, kerst vieren. Misschien kan het straks niet meer en dan moeten we wéér een jaar overslaan’’, aldus een bezoeker.

Goed doel
Helemaal in de kerstgedachte is het evenement verbonden aan een goed doel: Stichting Everyday People. Twintig procent van de opbrengsten gaan naar dit goede doel, dat zich inzet voor dak- en thuislozen. De middag na het grote kerstfeest werd er ook een lunch georganiseerd voor tientallen daklozen.