VIDEO | Kunstwerk van 90.000 stempotloden is klaar en zo ziet het er uit!

Christine Saalfeld heeft donderdag in atelier Wout Rockx de laatste hand gelegd aan haar kunstwerk: Talascoop. De Rotterdamse kunstenares maakte dit in de opdracht van gemeente Rotterdam om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Het enige wat nog moest gebeuren voor de onthulling was de 90.000 stempotloden storten in het grote bouwwerk.

“Aan de rechterkant van het kunstwerk zijn twee telescopen te vinden. Je hebt vanuit daaruit de kans om andere werelden te ontdekken”, vertelt Christine. De wereld van taal welteverstaan, want wanneer je er doorheen kijkt, zie je een tekst. Vandaar ook de naam Talascoop.

De potloden zijn ingezameld tijdens de Tweede kamerverkiezingen van 2021. Uiteraard staan ook weer de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, maar: “Ik ga er maar vanuit dat ik niet nog een keer gevraagd wordt om er een beeld van te maken”, lacht Christine.

De Talascoop is vanaf zondag te bewonderen op de Herenwaard in IJsselmonde. De installatie wordt dan onthuld door wethouder Judith Bokhove waarmee op hetzelfde moment het ‘Jaar van de Taal’ wordt afgesloten.