VIDEO | Hebben de kersverse studenten al een huis in Rotterdam kunnen bemachtigen?

studenten

Het nieuwe studiejaar staat alweer voor de deur. De stad bruist van de nieuwe studenten die over een paar weken beginnen met hun studie. Maar in hoeverre lukt het de studenten om hier een huis te bemachtigen? Wij vroegen het aan de studenten bij de Oude Plantage.

‘’Ik ben een beetje aan het rondkijken. Ik sta overal ingeschreven, maar het is allemaal heel erg duur’’, vertelt een student. ‘’Ik woon nu nog bij mijn vader. het is moeilijk te betalen en er is weinig te vinden.’

‘Heel moeilijk’
Bij de een gaat het makkelijker dan bij de ander. ‘’Voor mij was het niet heel moeilijk. Ik heb twee keer moeten hospiteren, maar via Stadswonen heb ik uiteindelijk een woning gekregen’’, vertelt een student.

De meeste studenten zijn op de hoogte van de situatie van de woningmarkt in Rotterdam. ‘’Er is misschien wel wat te vinden, maar dat is gewoon onbetaalbaar. Als je internationaal bent, dan is het nog lastiger. Want er zijn veel mensen die jou proberen af te zetten’’, denkt een studente.