Oma Ria (80) is een echte influencer op TikTok

Oma Ria is de nieuwe Rotterdamse TikTok-ster in wording. Haar ruim 8.000 volgers worden regelmatig aan het lachen gemaakt door de video’s die haar kleindochter Cheyenne maakt.

“Weet je wat ik helemaal grappig vindt: iedereen wil mij als oma, maar ik heb nou inmiddels al 800 kleinkinderen op de YouTube… Ik bedoel de TikTok”, begint Oma Rietepetiet haar verhaal. Onder die naam is ze actief op TikTok. De versprekingen zijn onder meer een van de redenen van haar succes. Zelf lacht ze zich er regelmatig om in een scheur, maar haar volgers ook. Zo zijn het er niet 800, zoals ze zelf beweert, maar ruim 8.000. “Die kunnen niet allemaal bij mij in huis. Dus doen we het maar op TikTok”, grapt ze.

Tekst gaat verder onder de video

Kleindochter Cheyenne maakt de filmpjes voor haar oma. “Het zijn hele simpele filmpjes waar niet een hele productie achter zit. Het is gewoon een kijkje in het dagelijks leven eigenlijk”, vertelt zij. Zo gaan ze soms samen een patatje eten, of naar het terras. Maar ze bezoeken bijvoorbeeld ook het graf van opa. “Ik doe het ook voor oudere mensen. Ik vind: doe wat. Ga niet achter de geraniums zitten. Pak je kleindochter op en ga lekker uiteten of naar de stad. Maak leuke dingen met ze mee. Je moet deze tijd benutten. Vroeger hadden we allemaal zorgen en nou ken het. Geniet ervan”, besluit oma Ria.