VIDEO | Optreden in Dizzy is voor opkomende jazztop als thuiskomen tijdens North Sea Round Town

De stad wordt deze week ondergedompeld in Jazz tijdens de 15de editie van North Sea Round Town. Al sinds het begin onderdeel van het festival is het optreden van de winnaar van de Codarts Erasmus Jazz Prijs. Dit jaar is dat Peter Somuah, die samen met voormalig winnaar Jesse Schilderink op 27 juni het podium van Jazzcafé Dizzy betreedt. En, dat is voor deze artiesten een hele vertrouwde plek..

Jazzcafé Dizzy en de Jazz-afdeling van Codarts hebben een sterke en lange relatie. Voor veel studenten is het namelijk dé plek waar het podium voor het eerst wordt betreden, aan de bar bandjes worden gevormd en wordt genoten van Rotterdamse Jazz-legendes. “Ik denk dat menig nu bekende Jazz-artiest uit Rotterdam ooit trillend hier naast het podium heeft gestaan,” aldus Dizzy programmeur Mark Ritsema.

Onderdeel van die sterke band is dus ook een optreden van de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs, wat sinds 15 jaar is opgenomen in het programma van North Sea Round Town. Dit jaar heeft trompettist Peter Somuah de prijs in ontvangst mogen nemen. Samen met voormalig winnaar saxofonist Jesse Schilderink staat hij op het podium dat voor hen inmiddels wel bekend terrein is.