VIDEO | Rotterdammer Lateef schildert mee met les voor ouderen van SKVR

Rotterdammer Lateef vindt de online workshop ‘Schilder je Mee?’, die wij maakten in samenwerking met de SKVR, Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam, zo leuk hij de redactie van OPEN Rotterdam belt met de vraag of hij een keertje mee mag doen. Sinds september geeft kunstenaar Mart Bechtold de lessen live op verschillende locaties in de stad. We gaan mee met Lateef naar serviceflat De Oostmolensteyn waar hij onder begeleiding van Mart een wit doek omtovert in een prachtig stilleven.

Voor de coronacrisis was Lateef een erg actief en sociaal persoon, maar de lockdown en de maatregelen vielen hem zwaar. “Ik was zo druk met van alles en nog wat en toen stopte alles. Het gevoel dat je niet meer mee kunt doen, geen vrijwilligerswerk, geen contacten. Die periode was zwaar.” De lessen van kunstenaar Mart komen voor hem als geroepen.

Met de samenwerking ‘Schilder je mee’ hopen de SKVR, Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam die vereenzaming onder ouderen te voorkomen en te verminderen. “We hebben in de coronacrisis gezien dat ouderen gewoon heel graag samen dingen ondernemen en samen schilderen. En je ziet ook dat het elkaar versterkt,” aldus Peggy van Mosselaar, projectleider kwetsbare ouderen bij de SKVR. De schilderijen die de ouderen maken tijdens de lessen worden getoond tijdens een gezellige eindexpositie op 3 december.

Artikel gaat verder onder video.

Deze serie is gemaakt in samenwerking met SKVR, Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam. Wil je thuis een mooi icoon uit de stad schilderen? Kijk dan hier de online lessen van Mart Bechtold terug! Meer informatie over het project ‘Schilder je mee?’ en het volgen van lessen vind je hier.