VIDEO | Theatergezelschap Mooi weer & zo speelt tijdens kerstlunch

In plaats van te focussen op wat er allemaal niet meer kan in de stad, wil OPEN Rotterdam laten zien, wat er nog wél kan. Zo heeft theatergezelschap Mooi weer & zo de kerstvoorstelling met diner verplaatst van de avond naar de middag. Dus nu kan men met de lunch kijken naar een theatervoorstelling.

“Het is wel heel anders om nu ineens overdag te spelen. Op zich maakt dat voor de voorstelling zelf niet uit, maar ik heb toch altijd het idee dat het theater een soort avond uitje is”, vertelt actrice Claire Hordijk. Het plan is ontstaan door de geldende coronamaatregelen. Normaliter speelt de actrice voor een publiek dat tussendoor van een kerstdiner geniet. Dat is nu alweer zo’n twee jaar geleden in 2019 voor het laatst geweest.

Inmiddels zit Mooi weer & zo in een nieuw pand aan de Willem Buytewechstraat in Delfshaven. De afgelopen zomer zijn ze daar naartoe verhuisd vanaf de ‘s Gravendijkwal. “In het vorige pand was het plafond op normale woonhoogte. In dit pand is het plafond vier meter hoog. Dat geeft allerlei mogelijkheden. We kunnen de acteurs nu beter uitlichten. Het decor kan de lucht in. Dat is heel fijn”, legt regisseur Eva Lemaire uit. “We hebben het met z’n allen verbouwd”, vertelt actrice Julia Diepstraten. “Ik denk dat we een fijne knusse sfeer hebben kunnen creëren hier. Net zoals we aan de ‘s Gravendijkwal hadden”, besluit actrice Marit Hooijschuur.