Vier de zomer in de Rotterdamse wijken: dit zijn de tips voor juli van Cultuur Concreet

Je hoeft je wijk niet uit voor leuke evenementen deze zomer. In samenwerking met Cultuur Concreet zetten wij maandelijks de leukste evenementen uit de Rotterdamse wijken voor je op een rijtje. Dit zijn de tips voor juli.

Schilderen in de Esch
Maandag 17 juli kan je schilderen in de buitenlucht in de Esch. Laat je inspireren door de natuur, ontdek je talent en schilder mee.

Zomerzondagen Wollenfoppenpark
In het Wollenfoppenpark in Prins Alexander starten de Zomerzondagen. Zes weken lang zijn er op zondag activiteiten en evenementen in het park.

WereldWijde Wijk in Spangen en Nieuwe Westen
Tijdens het evenement WereldWijde Wijk gaat het Volkstheater met wijkbewoners op zoek naar het dna van de wijk. Dat resulteert in een programmering vol muziek, theater, dans, eten en meer. En dat allemaal samen met de bewoners gemaakt. Geen wijk is hetzelfde en dus verschilt de programmering per wijk. Zondag 9 juli kan je dit evenement bezoeken op het Mathenesserplein (Nieuwe Westen) en in de Spartastraat (Spangen).

Buurtcamping Vreewijk
De Valkeniersweide in Vreewijk wordt van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli omgetoverd tot buurtcamping. Een mooie gelegenheid om je buren te leren kennen. Er worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd, voor het eten wordt gezorgd en ook een kampvuur ontbreekt niet.

Terugkijken
De afgelopen weken zijn er een paar mooie evenementen in de wijken geweest. Zo was er Montmartre aan de Coolhaven in het Tuschinskipark. Hier waren kunstenaars aan het werk en konden kids workshops volgen, allemaal onder begeleiding van Franse gitaarmuziek. In Schiemond was er Wiffel Waffel, een feest voor kinderen uit de wijk. En in het Klooster in het Oude Noorden was het dansevenement The Gully District.

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Cultuur Concreet.