Vijf gangen diner in een doodgewone Rotterdamse huiskamer

Een heerlijk vijf gangen diner. Wie wordt daar nou niet vrolijk van?! Ja, en we kunnen er schuchter over gaan doen, maar zelfs een doorsnee ietwat nuchtere Rotterdammer houd ook van zulk soort verwennerij op z’n tijd. Tot nu toe alleen mogelijk in een chique peperduur restaurant, sinds kort ook gewoon bij iemand in de huiskamer die van lekker koken zijn hobby heeft gemaakt.

Deze ‘huiskamerrestaurants’ zijn helemaal trending. Om er nou voor te zorgen dat wij met z’n alle heel makkelijk kunnen uitvinden welke hobbychef wanneer zijn keuken open gooit voor de rest van de wereld is eind oktober de website AirDnD (afkorting voor Air Drink ’n Dine) gelanceerd.

Een van de deelnemende hobbykoks is Henri de Jong. Hij werkt als kok op de veerboot tussen Nederland en Engeland. “Daar kook je vooral in grote volumes. Nu kan ik voor die acht mensen die vanavond aanschuiven helemaal los gaan en al mijn creativiteit op het bord tentoonstellen,” aldus de chef die voor z’n lol uren lang staat te ploeteren. Verslaggever Thomas houd wel van lekker eten en schoof voor 010nu in Feijenoord aan tafel voor een vijf gangendiner van ‘Chef Henri’.