VIDEO | Vijfhonderd Rotterdamse kinderen starten aan de zomerschool ‘ZomerTalent010’

Ruim 500 kinderen starten verspreid over de stad aan de zomerschool ‘ZomerTalent010’. In Rotterdam Noord verzamelden de kinderen zich in het Huis van de Wijk De Mozaïek.

De zomerschool bestaat op een dag uit verschillende activiteiten. Zo gaat een gedeelte geconcentreerd en in alle stilte aan het werk in een werkkamer in het Huis van de Wijk, terwijl een ander gedeelte flink kabaal maakt tijdens een drumles in het gebouw van Kinderparadijs Meidoorn. Halverwege de ochtend, na een korte lunchpauze, wisselen de kinderen van activiteit.

De kinderen uit groep 6, 7 en 8 doen maximaal twee weken lang mee met het programma van Zomertalent010 dat door de stichting Samen Ondernemend Leren is bedacht. De dagindeling varieert maar volgt over het algemeen een vaste indeling. Tijdens de zomerschool doen de kinderen nieuwe ervaringen op, maken ze nieuwe vrienden en ontdekken ze nieuwe talenten. Daarnaast zijn ze veel bezig met taal, omdat ze werken aan reclame voor hun eigen wijk.

Zomerschool voor ouders
Ook voor de ouders van de kinderen is een programma gemaakt. Dit programma gaat onder andere over de ouderbetrokkenheid op school, het omgaan met zakgeld en ook hier wordt er stilgestaan bij de Nederlandse taal.

ZomerTalent010 wordt georganiseerd op locaties in de gebieden Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen Crooswijk en Noord.