Vlaamse schrijver Corinne dompelt zich drie weken onder in Rotterdam Noord

Schrijver Corinne Heyrman maakte tien portretten van bewoners in Rotterdam Noord. Zij deed dit voor Duizel in het Park, het zomerfestival dat al tien jaar in het Vroesenpark wordt gehouden. Het festival wilde zo een beeld krijgen van de wijk om het festivalterrein heen.

‘Corinne is Vlaamse en kijkt dus met een hele andere blik naar de wijk dan iemand die in de wijk zelf woont’, vertelt een bezoeker van Duizel in het Park die net de voorleessessie van Corinne heeft bijgewoond. Corinne heeft in de buurt een Airbnb gehuurd en heeft zich drie weken ondergedompeld in de wijk. Ze ging de straat op met een kruiwagen die tevens gebruikt kan worden als zitstoel en een geluidsrecorder en stapte spontaan op mensen af om een praatje te maken.

‘Ik was niet echt op zoek naar iets. Ik ben begonnen met mensen te vragen naar wat ze van de wijk vinden, maar ben daar al snel van af gestapt omdat ik het veel interessanter vind om hun eigen verhaal te horen, dus zij in de wijk zelf’, aldus Corinne.

Een van haar geïnterviewden was Kees, die al 18 jaar een glashandel heeft. Wat volgens hem bijzonder is aan de wijk is dat de wijk zo gemengd is. Er wonen Marokkanen, Turken, Nederlanders, Bulgaren, Polen, noem maar op. Maar in zulke verhoudingen dat iedereen zich prettig voelt. De wijk is zeg maar in balans’, zegt Kees.

De portretten van Corinne zijn vandaag nog te beluisteren op het festival Duizel in het Park, in het Vroesenpark in Blijdorp. 

Bekijk hier de reportage waarin wij op stap gingen met Corinne door Noord. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter