Vlaardinger fietst Nicaragua Volcano Challenge

Na maanden van voorbereidingen is Vlaardinger Iwan Tims klaar voor de Nicaragua Volcano Challenge van Stichting WereldOuders. In negen dagen fietsen de bikers ruim 400 kilometer door de binnenlanden van Nicaragua. Met de Nicaragua Volcano Challenge wordt geld ingezameld voor het familiehuis en de projecten van WereldOuders. 

Iwan haalde onder andere door het plaatsen van statiegeldzuilen in verschillende Albert Heijn filialen een bedrag op van ruim € 11.000,-.
Hij was vanaf het eerste moment enthousiast over de challenge: “Het is voor mij een ultieme uitdaging om deze Volcano Challenge te doen en te gaan ervaren wat hiervoor in mijn ogen voor mij onmogelijk was: een mega sportieve fietsprestatie, sponsorwerving voor deze prachtige kinderen en ter plaatse mee te mogen maken waar en bij wie mijn inspanningen en sponsorbedragen daadwerkelijk terechtkomen.”

Het bijzondere van de Nicaragua Volcano Challenge is dat de deelnemers zelf ervaren wat het werk van WereldOuders inhoudt. Tijdens het bezoek aan het familiehuis, zien ze met eigen ogen dat hun bijdrage daadwerkelijk een verschil maakt in het leven van voorheen kansloze kinderen.

WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. WereldOuders krijgt geen steun van overheid en is voor de hulpverlening volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren.