Vloeken in de Kerk tijdens De Parade

Voor het eerst zijn niet alle voorstellingen van De Parade op het festivalterrein. In de Waalse Kerk staat het theatergezelschap Vloeken in de Kerk met een voorstelling over het leven in een bubbel.

Van 23 juni tot en met 2 juli is De Parade weer neergestreken in het Museumpark in Rotterdam. In verschillende tenten zijn 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen te zien. Na 2 juli gaat De Parade nog door naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Rotterdam heeft een primeur, want voor het eerst is er een voorstelling buiten het festivalterrein te zien. De bezoekers van de voorstelling hoefden niet te lopen van De Parade naar de Waalse Kerk. Ze werden vervoerd met een Engelse dubbeldekker. In de bus werden de bezoekers al vermaakt door een van de acteurs. Ze gingen bellenblazen en leerden dans moves.

Na een hobbelige rit in de oude bus kwamen de bezoekers aan in de kerk. Daar konden ze naar de half uur durende voorstelling kijken. Vloeken in de Kerk houdt zich dit seizoen bezig met de zeven deugden, waarvan geloof er één is: “Toen zijn we bij het post-truth era uitgekomen. Het schijnt te zijn dat we nu nergens meer in geloven. En dat we in bubbels leven, waarin we alleen maar worden geconfronteerd met ons eigen gelijk en meningen.” vertelt initiatiefnemer Jelle Zijlstra.

Of er nog een keer een voorstelling wordt georganiseerd buiten het terrein is niet zeker volgens Mijke Godschalk van De Parade: “Omdat het een mini-kerkdienst is, wilden we het graag in een kerk spelen. Het was is die zin eenmalig, maar het is natuurlijk niet uit te sluiten dat we het nog een keer gaan doen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat