Vloggen en mobiele journalisatiek tijdens het filmfestival Open Doek

Vloggen, mobiele journalistiek en meer in LantarenVenster tijdens de tweede dag van het filmfestival Open Doek. OPEN Rotterdam was erbij. Lees het korte verslag

Op zaterdagmiddag zaten Rob Freijssen, Davidson Rodrigues en OPEN vloggers Kelly van de Sande en Zeny Rosalina in de sessie ‘#vloggen bij OPEN Rotterdam’ (meer: http://bit.ly/2qGrXBu) 
Een inhoudelijke sessie waarin het ook even ging over de vraag: Wanneer is het vloggen en wanneer is het wat anders? Over definities kan je het heel lang hebben. Interessanter vind is om te zien hoe #vloggen als vorm steeds vaker opduikt.. in burgerjournalistiek, media, marketing/communicatie en film. 

In de avond schoof Davidson in de foyer aan bij Hans Groenendijk voor een 15 minuten talk over mobiele journalistiek. Waarom/wat/hoe? En waarom voor filmmakers interessant? OPEN Rotterdam zet #mojo in voor het maken van uiteenlopen content. (meer: http://bit.ly/2qNA7qc) Filmen EN monteren op een smartphone is ook voor filmmakers een serieuze optie. De korte talk werd afgesloten met wat tips.