Vlonderterras neemt straatbeeld Rotterdam over

Het zijn er nu 31. Er komen steeds meer vlonderterrassen in het straatbeeld van Rotterdam. Horeca-uitbaters krijgen een vergunning om de parkeerplaats voor hun zaak om te bouwen tot terras. Deze terrassen zijn er maar tijdelijk; tot 15 oktober.

“We hebben op zich een kleine zaak en zo’n vlonderterras is een goede uitbreiding op het aantal zitplaatsen dat je in je zaak mag hebben”, vertelt horeca-uitbater Jeffrey Jong. De gemeente ziet het als proef om te kijken hoe het bevalt. De terrassen worden voor de winter, op 15 oktober, weer opgeruimd. Vorig jaar waren er nog 23vergunningen verleend over de hele zomer periode: nu zijn dat er al 31.

22 daarvan zijn in het centrum verleend. Een plek waar ook veel gewone winkels hun deuren openen. “Ik vraag me af of de mensen het prettig vinden als er een vrachtwagen staat te laden en lossen voor hun eten en borreltje”, wijst winkelier Leen van Wassenaar kritisch op de nieuwe terrassen. “Als het proportioneel is dan vind ik het prima. Een parkeerplek voor een klein kroegje vind ik prima”, vult winkelier Wybo Goslinga aan. Er zijn nu in ieder geval nog genoeg parkeerplaatsen over.