VMBO school in Delfshaven haalt geld op voor kinderen met hazenlip in Peru

Marjan van Mourik woont al dertien jaar in Peru en in het zuiden van het land heeft zij een ziekenhuis voor kinderen gebouwd. De Gijsbert Karel van Hogendorp school is een businesschool in Delfshaven waarvan de leerlingen geld hebben opgehaald voor dit goede doel.

Een cheque ter waarde van 1.200 euro krijgt Marjan in haar handen gedrukt. “Daar kunnen we vier kinderen van opereren”, vertelt ze blij. Sinds 1999 zet Marjan zich al in voor de kinderen in Peru en zo’n twaalf jaar geleden begon de bouw van een kinderziekenhuis. “Sinds zes jaar staat die er nu. Ik ben twintig jaar geleden tijdens een vakantie in Peru geconfronteerd met kinderen die niet geopereerd waren aan een hazenlip. Ik ben zelf geboren met een hazenlip dus dan valt dat je extra op. Dus ik dacht: ‘Hoe kan dat nou?’ Het is heel simpel: als je geen geld hebt word je niet geopereerd. Toen dacht ik: ‘Daar moet ik wat aan doen!’”, licht Marjan toe.

De kinderen van de G.K. van Hogendorp school hebben het afgelopen jaar collectes gehouden in de verschillende klassen en de buurt. Ook hebben ze in de kantine broodjes en andere dingen verkocht, waarvan de opbrengst naar het goede doel ging. “Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond zijn en gewoon ‘normaal’ kunnen zijn”, stelt een van de leerlingen. “Eigenlijk heeft ieder kind het recht om ook gewoon net als iedereen een leuk en normaal leven te hebben. Ze moeten zich niet anders dan de rest hoeven voelen”, besluit een andere leerling.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter