Voederverbod om eendensterfte Bloemhof tegen te gaan

In verschillende gebieden in Rotterdam is er al sinds enige tijd een voederverbod voor eenden. Zo ook in Feijenoord, maar helaas houdt niet iedereen zich eraan met als gevolg dat de singel in de wijk Bloemhof flink vervuild is. Een groep vrijwilligers heeft nu het heft in handen genomen om de singel schoon te houden en hoopt dat de politiek ze hierin steunt.

“Het is hier echt een zooi, dus we zijn nu bezig om het schoon te maken”, begint Eveline van Wanrooij die eerst in haar eentje begon met het schoon vissen van de singel. Inmiddels wordt ze gesteund door meerdere buurtbewoners en hebben ze al 100 zakken met afval gevuld: “In die paar maanden zijn we ook al meerdere dode eenden tegengekomen. Je weet niet precies hoe dat komt, maar het wel vaak met elkaar te maken.”

De honderdste zak afval werd in ontvangst genomen door wethouder Bert Wijbenga die tegelijkertijd schriftelijke vragen heeft ontvangen van de Partij voor de Dieren. Die partij hoopt een stadsbreed voederverbod in te kunnen stellen: “Dieren kunnen namelijk prima zelf op zoek naar voedsel. En het voeden zorgt vaak voor extra zwerfafval en leidt ook tot sterfte”, zegt Van der Velden, terwijl Wijbenga toevoegt: “Ik ga deze vragen goed bekijken, maar het staat vast dat het voederen wat uit de hand loopt en dat we moeten kijken hoe we dit probleem aanpakken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter