Vogelopvang probeert gebakken gierzwaluwen te redden

De meeste Rotterdammers zitten inmiddels weer te springen om een paar zomerse dagen. Bij vogelopvang Karel Schot aan het Afrikaanderplein zijn ze juist blij met een paar dagen regen en wat lagere temperaturen. Op warme dagen komen er namelijk record-aantallen jonge gierzwaluwen binnen.
Hun ouders maken namelijk een nest onder onze dakpannen en daar wordt het op warme dagen zo heet dat de jongen zich gedwongen voelen om eruit te springen. 
Een regelrecht drama. Het kroost kan dan nog niet vliegen en als ze eenmaal uit het nest zijn, kijken de ouders niet meer naar ze om. Mochten bewoners de beestjes vinden en naar de Vogelklas op Zuid brengen, worden ze daar verzorgd totdat ze voor zichzelf kunnen zorgen. “We hebben er al 70 of 80 binnen gekregen in een week tijd. Dat is enorm veel. Gelukkig is het nu weer wat koeler dus het neemt iets af. Maar we hebben nog steeds 40 tot 50 zwaluwtjes in onze opvang zitten en die moeten elk half uur gevoerd worden.”

De vogelopvang draait op dit moment op volle toeren en kan de hongerige gierzwaluwen net aan. Als je wil weten hoe die beetjes eruit zien, check de video. WAARSCHUWING: ze zijn echt schattig.