Vogels vouwen voor vrede

Deze week is het weer vredesweek in Rotterdam. Er worden in de binnenstad meerdere evenementen georganiseerd in het teken van vrede. De Doopsgezinde Gemeente Rotterdam doet dit jaar ook mee door vogels te vouwen.

De Doopsgezinde Gemeente vouwt dit jaar kraanvogels van gebruikt papier. Deze vogels symboliseren de vrede die zij willen verspreiden. Ze zijn de vredes ambassadeurs in Rotterdam.

Het idee kwam door één van de vrijwilligers die het verhaal van een meisje in Japan als voorbeeld nam. In Japan gaan gezondheidswensen in vervulling als je 1000 kraanvogels. vouwt. De traditie kreeg een nieuwe betekenis nadat de 12-jarige Sadako Sakari (slachtoffer van Hiroshima) stierf voordat zij alle kraanvogels had gevouwen. Zij zei: “Ik zal vrede op jullie vleugels schrijven en jullie zullen over de hele wereld vliegen.”

Leden van de Doopsgezinde Gemeente delen de gevouwen vogels uit tijdens de Walk of Peace die op zaterdag 22 september wordt gehouden. De wandeling begint om 20:00 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter