Volkstuinvereniging wil uitbreiden naar Roel Langerakpark

John Gerritse is al vanaf zijn 4e in de weer met volkstuintjes. Het complex aan de Roel Langerakweg kent hij dan ook op zijn groene duimpje. Hij weet dan ook als geen ander wat het betekent om binnen de ‘concrete jungle’ van de stad een kleine groene oase te hebben.
“Onze volkstuinvereniging is nu 83 jaar oud. De flora en fauna is hier ongekend. Vleermuizen, egels, ransuilen, ijsvogel; het is te gek om op te noemen allemaal en dat leeft hier in Rotterdam”, begint John te vertellen. Bij Volkstuinvereniging Streven naar Verbetering hebben ze nu 245 tuinen en een wachtlijst met iets meer dan honderd kandidaatleden. “Toen ik hier voor het eerst kwam was ik vier jaar. Mijn ouders hadden hier een tuintje, toen nog op de plek waar nu het Roel Langerakpark is”, vertelt John.

Ze kregen gelukkig een andere volkstuin. Niet voor lang, uiteindelijk moesten ze weer verhuizen voor een uitbreiding van Diergaarde Blijdorp. Hij vreest daarom dat hij binnenkort weer moet inleveren op zijn tuintjes. “De gemeente moet huizen gaan bouwen. Dat begrijp ik. Alleen ik begrijp niet dat ze dit als mogelijke locatie hebben staan. De vraag naar volkstuinen explodeert op dit moment”, spreekt hij zijn vrees uit. De gemeente plannen zijn nog pril, maar John sorteert vast voort op een andere toekomstvisie. “Mijn idee is dat we juist het stuk Roel Langerakpark dat hiernaast ligt, wat niet wordt bijgehouden door de gemeente, dat we dat juist erbij willen hebben”, vertelt hij wijst naar de uit de kluiten gegroeide bosjes. “Het is gewoon niet meer te gebruiken voor recreatie. Ik vind het een uitdaging. Ik zie hier potentie. We kunnen dit kaal maken en er mooie volkstuinen aanleggen”, besluit John.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter