Volop Jazz tijdens North Sea Round Town. Maar wat is Jazz eigenlijk?

Voor Jazzliefhebbers in Rotterdam is het vanaf dit weekend weer smullen geblazen. Op vrijdag 26 juni gaat North Sea Round Town van start. De aanloop naar het North Sea Jazz Festival in Ahoy. Op 100 verschillende locaties is het twee weken lang één en al jazz. Dit jaar viert het festival haar tiende jubileum.
Elk jaar is onze stad een aantal weken besmet met het Jazz-virus. Om erachter te komen wat de x-factor van deze populaire muziekstroming is trok 010nu verslaggever Thomas Kuijpers de stad door met een prangende vraag: What the fuck is Jazz nou precies?!

“Het is wat mij betreft de meest energieke en tofste muziekvorm die er bestaat,” aldus North Sea Round Town-organisatrice Mijke Loeven. Samen met een klein clubje collega’s heeft zij de afgelopen maanden keihard gewerkt om het festival op de planken te krijgen.

Tijdens North Sea Rownd Town treden zo’n 200 artiesten en bands over heel de stad verspreid op. Een van de 100 locaties is Studio de Bakkerij aan de Bergweg. “Ik denk dat Jazz echt iets is als je lekker met vrienden aan het eten bent, met een fles goede wijn erbij,” aldus programmeur Maarten Bakker.

Radio 6 Jazz-talent Melissa Fortes treed morgen op in centrum Pro Rege in Kraling-Crooswijk. “Het beeld bestaat dat Jazz heel oubollig is, maar als mensen het echt gaan proberen vinden ze het uiteindelijk echt leuk.”

Kijk het video-verslag nu terug