Voor het eerst een pinksterkermis in Rotterdam

Voor het eerst was er een pinksterkermis in het Prinsenpark in Prinsenland. Na twee jaar konden de kermisexploitanten weer losgaan van 1 t/m 6 juni. Nico is de directeur van de kermis en hij vindt het prachtig dat ze weer kunnen draaien.

‘‘We hebben twee jaar lang stilgestaan. Hier en daar is er wel een kermis gedraaid met maatregelen en beperkingen, maar dat was niet zo’n succes natuurlijk. Mensen bleven voorzichtig en er was weinig opkomst’’, aldus Nico Sterrenberg, directeur van de kermis.

De bezoekers van de pinksterkermis zijn blij met de kleinschalige kermis in het Prinsenpark. ‘‘Ik woon hier in de buurt en zoiets is er voor het eerst, dus ik kwam meteen even kijken’’, aldus een bezoeker. ‘‘Ondanks dat er geen grote kermis staat, want dit is meer een kinderkermis, zijn we tevreden met de opkomst. Het is natuurlijk een park waar mensen langslopen, waardoor ze dan toch even blijven hangen’’, vertelt kermisexploitant Menno Hendriks.

Directeur Nico blijft nog wel even doorgaan met dit werk. ‘‘Ik ben nu zeventig en ik denk dat ik nog wel tien jaar blijf doorgaan.’’ De kermisexploitanten zijn van dezelfde mening. ‘‘We blijven doorgaan totdat we niet meer kunnen.’’