Series van OPEN Rotterdam/
Voor je het weet zijn ze dood

In de vidcast ‘Voor je het weet zijn ze dood’ spreekt Dave van der Wal bekende Rotterdammers en stelt hij prangende vragen voor het te laat is. Een uur lang vraagt hij onder anderen Lee Towers, Joke Bruijs, Yvonne Keeley, Glenda Peters en John Buijsman het hemd van het lijf over hun privé- en artiestenleven. “Een droom die uitkomt!” Vanaf zaterdag 4 september kun je wekelijks meekijken en luisteren via OPEN Rotterdam.

Aflevering 8 – Lee Towers

Misschien wel de allergrootste Rotterdamse artiest ooit. Lee Towers! Midden in een leeg Ahoy staat hij stil bij zijn leven. Bij de doorbraak op televisie. Bij de jaarlijkse megalomane concerten in Ahoy. Maar ook bij de liefde van zijn leven Laura en de kinderen. Maar ook bij het strenge geloof en de bittere armoe die hij heeft gekend. Hij werkt nog aan een nieuw album en zijn biografie is bijna geschreven.

Aflevering 7 – Christian Farla

Bijna was het leven voor de Rotterdamse master of illusions op 11 jarige leeftijd voorbij. Door hard te werken en te leren van de trucs van zijn opa Piet weet Chris het te schoppen tot de absolute wereldtop van de Magic. Na inspireerde ontmoetingen met oa David Copperfield en Siegfreid and Roy weet het jochie van Zuid het zeker. In zijn eigen theater en escaperoom staat hij stil bij de weg die hij heeft moeten afleggen en waar die naar toe gaat.

Aflevering 6 – Jacques Herb

In de jachthaven van Deventer blikt de Rotterdamse volkszanger Jacques Herb terug op zijn leven en muzikale leven. Eigenlijk wilde hij kapitein worden, maar zijn muzikale talenten zaten hem in de weg. Na de monsterhit Manuela is hij toch kapitein geworden. Hij kijkt terug op een leven van kindertehuizen, wereldreizen en muzikale successen. Maar het ontbreken van contact met zijn eerste kinderen blijft een bittere pil.

Aflevering 5 – Glenda Peters

Ze is zelf haar grote vijand. Emotioneel vertelT Glenda Peters aan haar eigen keukentafel hoe ze kan genieten van haar succes, maar ook hoe ze zichzelf zo ontzettend kan tegenwerken. Na het winnen van de eerste soundmixshow lag de wereld letterlijk aan haar voeten. Hoe ga je daar als jong Rotterdams meisje mee om?

Aflevering 4 – Yvonne Keeley

Nippend aan een cocktail praat Yvonne honderduit over haar leven. Terwijl terugkijken absoluut geen hobby van haar is. Van koortjes zingen met haar zus, backing vocals bij Anita Meijer, reclamespots inzingen, door de liefde van London naar Los Angeles, feestjes met Rod Stewart, Queen en Elton John. De Rotterdamse zangeres heeft alles wel gezien, maar wil nog lang niet met pensioen.

Aflevering 3 – Richard Groenendijk

Aan zijn eigen keukentafel neemt de cabaretier, Dave, aan de hand van anekdotes, mee naar zijn lagere schooltijd. Staan ze stil bij een op stapel staand huwelijk compleet met trouwjurk wat toch maar werd afgeblazen. Van de wijze lessen van Adele Bloemendaal. Naar zijn grote liefde Marko die hem rustiger maakt en het komende theaterseizoen wat hij met een nieuwe voorstelling gaat aftrappen.

Aflevering 2 – John Buijsman

Met zijn koningspoedel Kees aan zijn zijde praat John over zijn jeugd. Het vroege overlijden van zijn moeder. Reclames maken voor de GAMMA. Dat zijn eigen zoon moest opgroeien als stadse jongen. Dat hij de eerste 20 minuten van het voorprogramma bij Waardenburg en de Jong achter een deur stond en over de tering herrie van patserbakken op de Kop van zuid. En dat hij binnenkort straalt in een musical over Pim Fortuyn aanhangers.

Aflevering 1 – Joke Bruijs

Actrice en zangeres Joke Bruijs praat over haar Rotterdamse roots. De bewuste keuzes die ze zelf heeft gemaakt in haar leven. Haar muzikale reis. Over haar groot en klein geluk met haar echtgenoot Frits Landesbergen. Hoe ze vroeger met haar moeder, in de zakken van haar vader, naar geld zocht omdat ze zo arm waren: “en dan kochten we bonbons, dat was zo gezellig.”

Aflevering 8 – Lee Towers…

Aflevering 7 – Christian Farla …

Aflevering 6 – Jacques Herb…

Aflevering 5 – Glenda Peters…

Aflevering 4 – Yvonne Keeley…

Aflevering 3 – Richard Groenendijk…

Aflevering 2 – John Buijsman…

Aflevering 1 – Joke Bruijs…