Series van OPEN Rotterdam/
Voor je het weet zijn ze dood

In de vidcast ‘Voor je het weet zijn ze dood’ spreekt Dave van der Wal bekende Rotterdammers en stelt hij prangende vragen voor het te laat is. Een uur lang vraagt hij onder anderen Lee Towers, Joke Bruijs, Yvonne Keeley, Glenda Peters en John Buijsman het hemd van het lijf over hun privé- en artiestenleven. “Een droom die uitkomt!” Vanaf zaterdag 4 september kun je wekelijks meekijken en luisteren via OPEN Rotterdam.

Aflevering 3 – Richard Groenendijk

Aan zijn eigen keukentafel neemt de cabaretier, Dave, aan de hand van anekdotes, mee naar zijn lagere schooltijd. Staan ze stil bij een op stapel staand huwelijk compleet met trouwjurk wat toch maar werd afgeblazen. Van de wijze lessen van Adele Bloemendaal. Naar zijn grote liefde Marko die hem rustiger maakt en het komende theaterseizoen wat hij met een nieuwe voorstelling gaat aftrappen.

Aflevering 2 – John Buijsman

Met zijn koningspoedel Kees aan zijn zijde praat John over zijn jeugd. Het vroege overlijden van zijn moeder. Reclames maken voor de GAMMA. Dat zijn eigen zoon moest opgroeien als stadse jongen. Dat hij de eerste 20 minuten van het voorprogramma bij Waardenburg en de Jong achter een deur stond en over de tering herrie van patserbakken op de Kop van zuid. En dat hij binnenkort straalt in een musical over Pim Fortuyn aanhangers.

Aflevering 1 – Joke Bruijs

Actrice en zangeres Joke Bruijs praat over haar Rotterdamse roots. De bewuste keuzes die ze zelf heeft gemaakt in haar leven. Haar muzikale reis. Over haar groot en klein geluk met haar echtgenoot Frits Landesbergen. Hoe ze vroeger met haar moeder, in de zakken van haar vader, naar geld zocht omdat ze zo arm waren: “en dan kochten we bonbons, dat was zo gezellig.”

Volgende afleveringen

Aflevering 3 – Richard Groenendijk

Aflevering 2 – John Buijsman

Aflevering 1 – Joke Bruijs