Voor vierde maal protestrit tegen milieuzone

Sinds het invoeren van de milieuzone in de binnenstad van Rotterdam, is er veel tegenstand van liefhebbers van klassieke auto’s. Stichting Rotterdamse Klassiekers organiseert daarom op zaterdag 17 maart voor de vierde maal een CO2 neutrale protestrit in Rotterdam. Net als vorig jaar worden er weer honderden liefhebbers met hun klassieke auto’s, brommers, kampeervoertuigen, oude vrachtauto’s en andere youngtimers en oldtimers verwacht.

Organisator Stichting Rotterdamse Klassiekers is voor schone lucht maar zet zich in tegen de symbolische milieuzone in havenstad Rotterdam en de wildgroei aan milieuzones in andere steden in Nederland.

“We willen de stad graag laten weten dat we nog steeds graag mee willen denken over het mobiliteitsvraagstuk, de Stichting Rotterdamse Klassiekers presenteert daarom met genoegen haar visie voor een echte gezonde en prettige leefomgeving in de stad. Een visie zonder de symbolische maatregel die milieuzone heet. Dit jaar daarom ook geen rondrit door de stad maar een symbolische rit vanaf de Zuidoever van de stad door de havens van Rotterdam naar Hoek van Holland”, aldus een woordvoerder van de Stichting Rotterdamse Klassiekers.

Alle informatie over de protestrit is te vinden op: http://milieuzonerotterdam.nl/actie17maart2018

Bekijk hier onze eerdere reportages over dit onderwerp


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat