Voorbereidingen Cinema Vocaal in volle gang

Koor Fortissimo uit Rotterdam-Overschie is bezig met een bijzonder project genaamd Cinema Vocaal. In deze voorstelling zingt het koor exclusief liedjes uit bekende films en in aanloop daar naar toe is het koor al – samen met twee andere koren – vanaf januari bezig met repeteren. Daarnaast zijn er ook veel projectleden bijgekomen, want een dergelijk groot project kan zogenaamde freelance-zangers goed gebruiken. 
“Op zich is het zoeken van projectleden geen groot probleem, maar je hebt dat soort mensen wel nodig voor een groot project als dit”, aldus Gerard van Heel wanneer hij praat over de recente oproep voor projectleden. “Mensen vinden het toch eng om zich voor langere tijd te binden aan een koor, dus op deze manier is er een middenweg waarbij we uiteraard hopen dat sommige mensen blijven hangen.”

Een van die mensen is Lineke van der Schelde die pas sinds eind december zich voegde bij het koor voor Cinema Vocaal: “Ik vind het lastig te zeggen wat met precies aantrok, maar ik heb zingen altijd heel leuk gevonden en het begon gewoon weer te kriebelen. Daarnaast is dit wel een heel mooi repertoire.”

De dirigent die de leiding heeft over dit grote project is Alejandro Orozco, en ook voor hem is het een grote uitdaging: “We hebben muziek uit Lord of the Rings, Frozen, noem het maar op. Maar het is wel een grote uitdaging want ik doe dit nu met Fortissimo en twee andere koren uit Rotterdam en Dordrecht. Daarnaast is niet iedereen even ervaren dus dat maakt het wel uitdagend.”

Toch is het vertrouwen voor de show groot, zo legt koorlid Thomas Linders uit: ,,Het is gewoon heel gaaf dat we je met z’n allen zo’n groot iets mag gaan neerzetten. Ik denk dat het uiteindelijk heel mooi gaat worden.”

De shows van Cinema Vocaal zijn op 2 juni en 2 juli in Museum Oud-Overschie en op 16 juni op een nader te bepalen locatie in Dordrecht.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat