Voorbereidingen vintage fietstocht Rotterdam – Parijs begonnen

Donderdag 25 mei start Cycle Paris, een vier-daagse sponsor-fietstocht van Rotterdam naar Parijs. De deelnemers fietsen allemaal op vintage fietsen, oude racefietsen met frameversnellingen. Rudolf Kloosterboer doet mee om geld in te zamelen voor de hartstichting.

“Speciaal voor de mensen die mij sponsoren heb ik een kaasje ontworpen. De ‘La vache qui rit du Cycle Paris’, daarop sta ik zelf in een wielershirtje”, vertelt Rudolf. “Aangezien ik fanatiek fietser ben, dacht ik: dit is wel heel vet om op een vintage fiets te gaan doen.” Zo’n 28 deelnemers doen mee aan de tocht en gaan allemaal op een oude racefiets naar Parijs.

“Dit is toch wat specialer dan zo’n moderne fiets. Tegenwoordig is het allemaal zo licht, ook nog een hele prestatie, maar dit is toch wel het echte werk”, vertelt Rudolf. Hij heeft er naar eigen zeggen nog wel wat moeite mee. “Ik ben nog niet zo handig in het schakelen met de frameversnelling. Dus ik moet nog wel even wat oefenen, maar dan is het vast een piece of cake”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat