Ook geen kleine festivals bij Weelde door landelijke regels

Weelde

Sascha Meijer

Weelde in Delfshaven mag tot 20 september geen evenementen door laten gaan. ‘Teleurstelling is een understatement’, laat de culturele broedplaats weten op hun socials. De landelijke regelgeving is de reden dat er op het grote buitenterrein van het festival niks georganiseerd mag worden, ook geen festivals met maximaal 750 bezoekers.

Buitenlocaties die geschikt zijn voor feesten krijgen geen vergunning als er al een terrasvergunning geldt. Het Parool meldt dat dat komt doordat ‘vermaak’ vanwege de coronamaatregelen bij horeca niet is toegestaan, dus ook op buitenlocaties waar normaal gesproken een terrasvergunning geldt. Dat is bij Weelde, dat deze zomer hoopte uit te pakken met allerlei activiteiten, ook het geval. Een hapje eten of een drankje drinken kan de komende tijd nog wel.

Afgelopen zaterdag deed Weelde mee aan de protestmars Unmute Us. Die organisatie heeft aangekondigd met nieuwe acties te komen als een reactie uit Den Haag uitblijft. Kijk onze livestream van het protest hieronder terug.