Voorproefje van de docuserie I.N.D.O.

Een crew van vijf Rotterdammers met Indische roots doen in vijf afleveringen onderzoek naar hun eigen culturele erfenis. Ze koppelen de eerste generatie Indische-Nederlanders met de jongere generaties om verhalen van de eerste te behouden en de vragen van de jongere te beantwoorden. Met in de eerste aflevering, op 7 september,  de 28-jarige Carel en de 80-jarige Mevrouw Huijsman. 

Carel heeft veel vragen over zijn verleden, omdat deze nooit zijn doorgegeven door zijn ouders en grootouders. De enige tastbare herinnering aan Nederlands-Indië die hij heeft, is een bajonet die bij zijn grootouders in de deur werd gestoken met een vijandig bericht.

Mevrouw Huijsman heeft in een Jappenkamp gezeten tijdens WOll en is organisator van de Indie-herdenking in Rotterdam. Hier wordt de Japanse capitulatie herdacht. Na zijn bezoek aan de herdenking op 15 augustus wilt Carel weten hoe het leven in het kamp was en laat een doek van 75 jaar oud aan mevrouw Huijsman zien waarop gruwelijkheden uit het kampleven is getekend door een jong meisje.
Een programmaserie van Tenny Tenzer (regie), Christie Haalboom (productie), Bruce Moerdjiman (motion graphics), Maritta Versnel (camera) en Reynard Bargmann (muziek)