Voorstelling Angry Young Men extra bijzonder door jongeren uit Rotterdam-Zuid

Op Katendrecht wordt er door theatergezelschap Wat We Doen gerepeteerd voor Angry Young Men, een voorstelling waarin het verhaal wordt verteld over hoe het gevoel van veiligheid invloed kan hebben op de keuzes van jongeren. Voor en na de voorstelling spreken jongeren het publiek aan en delen ze hun persoonlijke verhaal op een theatrale manier. Ook is er een podcast waarin het centrale thema wordt besproken van het hele project: veiligheid en onveiligheid in de wijk.

Imanuelle Grives speelt één van de moeders in de voorstelling. “Ik denk dat in de voorstelling heel veel aanknopingspunten zitten waarbij je altijd wel iets van jezelf herkent,” vertelt ze over de negen rollen die door de vier acteurs gespeeld worden. “Er is altijd wel een element waarbij je denkt wauw dat heb ik ook meegemaakt.” In het voorprogramma vertellen jongeren een getheatraliseerde versie van een verhaal wat dichtbij hen staat. “Ik vind het zo’n tof project, omdat je meereist met een professioneel gezelschap, maar ook misschien wel voor het eerst je verhaal kan doen.”

“Ik trek mensen mee vanuit de garderobe naar een wc, klinkt super gek ik weet het, maar daar komt een verrassing,” vertelt Sunaida, één van de jongeren die haar verhaal laat zien in het voorprogramma. “Het idee van mezelf zijn zit er wel in, maar het echt is wel echt anders” zegt ze over haar optreden. ”Het is eigenlijk de persoon die ik liever niet wil laten zien aan de buitenwereld, juist laten zien aan de buitenwereld.”

Er is ook een podcastserie, waarin jongeren uit Rotterdam-Zuid het met elkaar en met professionals hebben over de veiligheid en onveiligheid in de wijk. Mohammed is één van de vaste hosts in de podcast: “Wat zijn de factoren die je veiligheidsfactoren kunnen vergroten of verkleinen” vertelt hij over een van de onderwerpen waar ze het over hebben in de podcast. “Meestal is het veiligheidsgevoel belangrijker dan veiligheid zelf.”