Voorstelling over én met eten in Maaspodium: “Reality check voor kijkers”

Het theatergezelschap Maas theater en dans speelt tot eind september de voorstelling ‘De Wilde Keuken’ in het Maaspodium. Het is een voorstelling over eten waarin het publiek geconfronteerd wordt met zijn eetgewoonten. Het doel: meer bewustwording over voedsel creëren bij de bezoekers.

Bij de cast heeft de voorstelling al een hoop losgemaakt. Zo heeft een aantal spelers sinds de eerste opvoering al de eetgewoonten aangepast. Ze zijn bijvoorbeeld minder vlees gaan eten en bewuster na gaan denken over de producten die ze kopen.

De opvoering is volgens de spelers een echte ervaring. Het publiek wordt langs verschillende locaties geleid waar de acteurs de scènes opvoeren. Zo is er een scène over wat we nu eigenlijk met ons vlees doen voordat we het kant en klaar in de winkel kunnen kopen.

Ook worden een aantal mensen uit het publiek betrokken bij de opvoering. Daarnaast kan er voor en na de voorstelling gegeten worden in de hal van het Maaspodium. Het eten wat wordt opgediend is, hoe kan het ook anders, veganistisch.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat