Vouchers voor Rotterdammers om duurzame producten te kopen

UPDATE: Door de enorme toeloop zijn er problemen met de website en is de webshop is tijdelijk gesloten. De producten en de nog beschikbare vouchers zullen vanaf maandag 25 januari weer in de webshop verschijnen. 

 

De gemeente Rotterdam wil meer duurzame woningen zien in de stad. Daarom biedt de gemeente Energievouchers aan ter waarde van 90 euro voor alle Rotterdammers. “Dit soort kleine dingen kunnen toch wel veel schelen op je rekening”, vertelt woordvoerder Diane Bouhuijs van milieuwethouder Arno Bonte.

De Rijksoverheid en de gemeente Rotterdam zijn samen deze campagne gestart om Rotterdammers een handje te helpen met duurzamer leven. “Als het je lukt om een kleine stap te nemen om je huis te verduurzamen, is dit een mooi begin”, vertelt Diane.

Met een unieke digitale code kan je energiebesparende producten bestellen zoals ledlampen, douchetimers, tochtstrippen of radiatorfolie. “Gister zijn we deze campagne gestart. We merken dat er echt behoefte aan is, want het gaat razendsnel.” De actie loopt tot 31 maart: “Dus op is op.”

De campagne is maandag 18 januari gestart, maar Rotterdammers zijn al erg enthousiast. “Ik ben gebeld door een meneer”, vertelt woordvoerder Bouhuijs. “Die wilde de gemeente bedanken voor de ‘leuke actie’, dat is superleuk om te horen. In de toekomst zouden er zeker meerdere acties ingezet kunnen worden om de Rotterdammers te stimuleren.”

De vouchers zijn te vinden op de website van de gemeente. Wanneer er meerdere mensen tegelijk een code aanvragen, kan de site wat haperen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat