Vredeslied van Rotterdam ‘Grenzen bestaan niet’

Met niet meer dan inzet, liefde en passie hebben OPEN Rotterdam, verschillende Rotterdamse muzikanten zoals Ray Creemers, Karin Canters en rapper Monta, en de Rotterdammers samen een vredeslied gemaakt.
Het lied Grenzen bestaan niet is een cadeau aan Rotterdam, aan Nederland, aan de wereld. Begin december benaderde OPEN Rotterdam, de publieke lokale mediaorganisatie, de Rotterdamse componist Ray Creemers om samen met de Rotterdammers een lied te maken voor de vrede. Creemers: “Ik zei gelijk ja! Het is goed om juist in deze tijden elkaar te helpen en samen iets moois te creëren.” Vervolgens riep OPEN Rotterdam de Rotterdammers op mee te schrijven en tekstregels in te leveren. Midden december werd het vredeslied Grenzen bestaan niet ingezongen door de Rotterdamse artiesten Tim Verhaal, Karin Canters, Stanley Clementina, Melissa Fortes en rapper Monta in de RockTown Studio’s van Ocki Klootwijk in Rotterdam. Het lied is een antwoord op deze turbulente tijden waarin verdeeldheid wordt uitvergroot, terwijl wij mensen verbonden zijn en alleen samen kunnen bouwen een aan een wereld voor iedereen. Alle muzikanten hebben belangeloos meegewerkt en dit project kon alleen maar slagen door – in de woorden van muzikant Stanley Clementina – de “Ongelofelijke positieve vibe.”

OPEN Rotterdam dankt Ray Creemers, de RockTown Studio’s, de artiesten en alle Rotterdammers voor het meedenken en de tekstinzendingen.