Vrees voor overlast door aso-dorp in Rotterdam

Inwoners van Schiebroek krijgen nieuwe buren. Er komt een aso-dorp naast hun woonwijk. Velen vrezen dat de komst voor veel overlast zal zorgen, inbraken zullen toenemen en de huizen minder waard zullen worden.

Mensen die herhaaldelijk overlast veroorzaken, worden bij elkaar op een industrieterrein gehuisvest. Vlakbij het vliegveld krijgen zij containerwoningen toegewezen. Het initiatief komt van de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans (van Veiligheid en Buitenruimte). Het doel is dat de bewoners zich in het aso-dorp leren gedragen. Zij krijgen hulp van speciale begeleiders.

De gemeente kan niemand dwingen om in het dorp te wonen, maar verwacht wel dat ‘aso’s’ die in aanmerking komen, zullen meewerken. Particulier huren is meestal duur en voor mensen die niet meer welkom zijn bij woningcorporaties, is dit een laatste kans.

Het is in Nederland niet voor het eerst dat er een aso-dorp wordt opgericht. Amsterdam en Eindhoven gingen Rotterdam al voor.

Wij gingen de straat op om de Rotterdammer te vragen wat zij ervan vinden dat er zo een aso-dorp wordt opgetrokken in Rotterdam. Verwachten de bewoners rond de Argonautenweg in Hillegersberg overlast?