Vriendinnen Shanayla en Nikita maken eenzame ouderen blij met bloemen

Shanayla en Nikita willen ouderen laten zien dat zij er in de coronacrisis niet alleen voor staan. Daarom besloten de twee vriendinnen zich aan te sluiten bij Young Impact, een organisatie die jongeren helpt een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren. Samen met die organisatie delen de twee vriendinnen bloemetjes uit aan eenzame ouderen.
“We hoorden dat veel bloemen en planten werden weggegooid en dat veel ouderen eenzaam zijn, omdat zij door de coronacrisis geen bezoek meer kunnen krijgen. Met onze actie vangen we twee vliegen in één klap: mooie bloemen worden niet meer weggegooid en eenzame ouderen steken we in deze moeilijke tijd een hart onder de riem”, aldus Shanayla en Nikita over hun actie.

130 bloemen
De vriendinnen gingen op de scooter langs een aantal bloementelers op Voorne-Putten. Zij waren snel overtuigd en doneerden zo’n 130 overgebleven bloemen die anders weggegooid zouden worden. “Aan dat rondje hebben we allerlei mooie bloemen overgehouden, zoals orchideeën en rozen”, aldus Shanayla.

Bij de bloemetjes zit een handgemaakt kaartje met daarop een lieve tegelspreuk. Ook staat op de kaart een foto van de twee meiden en de tekst #wijvindenulief. Vandaag deelden de vriendinnen de eerste bloemetjes uit aan twee verzorgingstehuizen in IJsselmonde. Ook deelden ze aan verschillende ouderen thuis bloemen uit.

Positieve reacties
“Ook al lijkt het een klein gebaar, je ziet echt dat het ouderen helpt. We krijgen zoveel positieve reacties”, zeggen de hulpbiedende vriendinnen. “Het is heel mooi om te zien dat we met deze actie een verschil maken.”

De liefste reactie kwam van een oudere dame, aldus Shanayla en Nikita. “Wat ons echt ontroerde was een oudere vrouw die erdoor moest huilen. Ze zei dat ze steeds aan ons zou denken als ze naar het kaartje zou kijken en ze vertelde dat ze zich door het gebaar minder alleen voelt.”

Op de website van Young Impact kunnen jongeren meer informatie vinden als zij willen helpen een positieve impact te maken op de maatschappij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat