Vrijwilligers houden feestelijke marathon cadeautjes-inpakken

De handen gaan uit de mouwen op 14 en 15 juni in de Van Nelle Fabriek. Stichting Jarige Job organiseert een inpakmarathon om in hoog tempo cadeauboxen in te pakken. Deze cadeaus zijn bestemd voor 10.000 kinderen die deze zomer hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege geldgebrek. De kinderen krijgen een box ter waarde van €35,- met alle benodigdheden voor een échte verjaardag. In de box zitten onder andere ballonnen, slingers, taartmix, traktaties, cadeautjes en wat lekkers voor thuis.

Normaal gesproken worden de boxen kort van tevoren ingepakt, maar vanwege de zomervakantie liggen deze werkzaamheden stil. Het doel is om het record van 7.118 verjaardagsboxen in 24 uur te verbreken. De marathon is opgedeeld in 12 shifts van 2,5 uur. Elke shift heeft een eigen feestelijk thema, waarin de vrijwilligers aan de slag kunnen. Voorbeelden van de thema’s zijn ‘Sjonnies en Anita’s gaan los’, ‘Kerstmis is vroeg dit jaar’ en ‘Griezels in de nacht’.

Het belooft één groot feest te worden voor de vrijwilligers. En door hun inzet uiteindelijk ook voor de kinderen tijdens hun verjaardagsfeestje!

Wij zijn al twee keer eerder langs gegaan bij de inpakmarathon. Vorig jaar was er een superhelden editie, die feestelijk werd geopend met een DJ, confetti en heel veel snoep.

Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Check hieronder de reportage!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat