‘Vroeger werd mij weleens gevraagd of mijn vader Ramses was’

Dave Boomkens heeft een biografie over Liesbeth List geschreven. Het boek heet ‘De dochter van de vuurtorenwachter’ en beschrijft onder meer haar relatie met Rotterdam. De schrijver neemt Elisah Baaijsma, dochter van Liesbeth, mee langs verschillende plekken in de stad.

“Ik heb heel veel gesproken met mensen uit haar omgeving. Toetsenisten, Boudewijn de Groot, Cees Nooteboom, waar ze uiteindelijk nog jarenlang een relatie mee heeft gehad. Daarnaast heb ik gesprekken met Liesbeth zelf gehad en de plakboeken ingezien. Die cocktail heeft geleid tot dit boek”, verklaart Dave Boomkens. Met verschillende plekken toont hij aan hoe diep de band tussen de Maasstad en Liesbeth List is. Zo neemt hij de dochter van List mee langs het stadhuis, waar haar voorouders trouwden. En gaan ze richting de Hofbogen, waar Elisah’s familie een chocoladewinkeltje had.

Elisah wist al veel van het levensverhaal van haar moeder, maar was toch ook verrast. “Het chocoladewinkeltje in Rotterdam van mijn voorouders is voor mij nieuw. Heel erg, maar dat wist ik dus niet. Ik heb wel familie in Rotterdam en wist dus wel dat mijn moeder haar roots hier heeft liggen. Rotterdam is mij niet onbekend.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat