Vrouwen leren klussen in Overschie

Boren, pluggen en schroeven, vrouwen in Overschie konden op maandag 30 oktober hun handen vuil maken. Zij zijn namelijk deelnemers van een kluscursus, die speciaal is georganiseerd voor vrouwen. In het PrachtHuis kunnen zij zes trainingen lang, de do’s en dont’s van het klussen leren.

De training is opgezet door vrijwilliger Gerard van der Voort. “Ik vind het gewoon leuk om mensen dingen te leren. Ik heb de cursus voor het laatst gegeven in 2015. Nu blazen we de cursus nieuw leven in, omdat je ziet dat vrouwen hier behoefte aan hebben.” Mede-organisator Amanda Arthur vult aan: “Vrouwen willen gewoon zelfstandig zijn, ook met klussen. Dat gaan we hen hier dus leren.”

De vrouwen leerden de eerste training vooral om te gaan met een boormachine. Daar ligt volgens Gerard ook meteen de grootste angst bij vrouwen en klussen. “Zo’n ding maakt veel lawaai, vrouwen gaan dan ‘feminien’ boren, zoals ik dat noem.” Feminien boren? “Ja, vouwen durven de boor niet optimaal te benutten, ze zetten bijvoorbeeld geen kracht met hun schouders. Nou, ik leg uit hoe dat moet.”

De vrouwen krijgen zo’n zes trainingen. Elke training legt Gerard een ander gedeelte van het klussen uit. Er zijn geen plekjes meer beschikbaar, de cursus is volledig volgeboekt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat