Vrouwen staan centraal tijdens iftar in Rotterdam

Tijdens de Ramadan organiseren verschillende organisaties iftars om samen het vasten te verbreken. Dit jaar is de vierde editie van de Nationale Vrouweniftar in Rotterdam georganiseerd.

De Nationale Vrouweniftar is een initiatief van Al Nisa en Ontdek Islam. De eerste editie heeft in 2013 in Rotterdam plaatsgevonden.
 
 
Deze iftar is een samenwerking tussen verschillende moslim(vrouwen)organisaties om een grotere groep te bereiken.

“We hebben gekozen voor de lezingen, omdat wij heel graag vrouwen centraal stellen. Er wordt heel veel gesproken over de moslimvrouwen in de media. Het is ook belangrijk om de krachtige vrouwen in de media te laten zien. We zijn het zat. Dat zielige moslimvrouwtje. Die bestaat niet. Die bestaat al lang niet meer. Of het is in ieder geval een kleine groep. Het is niet de meerderheid. Het is niet de norm. De norm is wat je vandaag op het podium zag staan. De krachtige vrouw die echt wel weet waar ze het over heeft”, zegt organisator Esmaa.

“In Centrum de Middenweg hebben we elke avond een iftar. Het is ook voor bekeerlingen. Ik ben zelf ook bekeerling. Ik weet zelf ook hoe het is om ‘s avonds aan tafel. Om alleen het vasten te verbreken. Soms is dat heel eenzaam en saai”, aldus Stefanie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat