Vuurwerkwinkel moet net voor verkoop deuren sluiten

Vuurwerkwinkel Knalshop.nl moet, al voor de vuurwerkverkoop ingaat, de deuren sluiten. Mensen die vuurwerk hebben besteld, “zijn hun geld niet kwijt”, beloven de winkeliers van de vuurwerkwinkel.
Jorne van Roerade Fietsen Rotterdam, de winkel naast metrohalte Hesseplaats waar een groot deel van hun assortiment ligt, reageert: ‘De vergunning van de Knalshop aan de Rozenlaan is op het laatste moment ingetrokken. De reden daarvan weet ik niet. Het zou iets met veiligheid te maken kunnen hebben, ik vond het een beetje onbeschoft om daar naar te vragen.’ Er zijn een aantal andere vuurwerkverkooppunten die de vooruitbestellingen hebben overgenomen. Mensen krijgen geld teruggestort voor vuurwerk dat niet meer beschikbaar is.

De gemeente Rotterdam heeft Bureau Bibop ingeschakeld en volgens uitspraak daarvan is de vergunning voor de winkel ingetrokken. De winkeliers waren niet beschikbaar voor een reactie. Ze gaan volgens het briefje op de deur van hun winkel ook niet meer open dit jaar. Wordt vervolgd…