Statenlid Karima Bouchtaoui leert Ommoordse kinderen de essentie van vrijheid

Rotterdamse Karima Bouchtaoui, kandidaat voor de VVD in de provincie Zuid-Holland, geeft sinds kort gastlessen over 4 en 5 mei op de basisschool van haar kinderen in Ommoord. In een stad met veel jeugd vindt Karima het belangrijk dat kinderen worden betrokken bij het stilstaan bij onze vrijheid en dat het niet vanzelfsprekend is. Bouchtaoui vertelt aan de kinderen waarom we op 4 mei 2 minuten stil zijn en wat vrijheid is. “Ik hoop dat de kinderen lessen trekken uit de geschiedenis, want er is nog te veel uitsluiting in onze samenleving. Bijvoorbeeld kinderen die zijn gevlucht of kinderen die niet kunnen vertellen dat ze op iemand van hetzelfde geslacht vallen.” In haar gastlessen vertelt de betrokken Rotterdamse moeder ook over het hebben van onze normen en waarden. “Dan geef ik satire en humor als voorbeeld. Of je het ermee eens bent of niet, het is een vorm van vrije meningsuiting. Net zoals naar welke muziek je luistert of welk boek je leest.” Het is voor Bouchtaoui haar maatschappelijke plicht om bij te dragen aan een stad waarbij jeugd op de hoogte is van wat vrijheid betekent. “Ik ben blij als ik in de ogen van de kinderen zie dat ik ze aan het denken heb gezet.”

Rotterdamse Karima Bouchtaoui, lid van Provinciale Staten, geeft sinds kort gastlessen over 4 en 5 mei op de basisschool van haar kinderen in Ommoord. In een stad met veel jeugd vindt Karima het belangrijk dat kinderen worden betrokken bij het stilstaan bij onze vrijheid en dat het niet vanzelfsprekend is.

Bouchtaoui vertelt aan de kinderen waarom we op 4 mei 2 minuten stil zijn en wat vrijheid is. “Ik hoop dat de kinderen lessen trekken uit de geschiedenis, want er is nog te veel uitsluiting in onze samenleving. Bijvoorbeeld kinderen die zijn gevlucht of kinderen die niet kunnen vertellen dat ze op iemand van hetzelfde geslacht vallen.” In haar gastlessen vertelt de betrokken Rotterdamse moeder ook over het hebben van onze normen en waarden. “Dan geef ik satire en humor als voorbeeld. Of je het ermee eens bent of niet, het is een vorm van vrije meningsuiting. Net zoals naar welke muziek je luistert of welk boek je leest.”

Het is voor Bouchtaoui haar maatschappelijke plicht om bij te dragen aan een stad waarbij jeugd op de hoogte is van wat vrijheid betekent. “Ik ben blij als ik in de ogen van de kinderen zie dat ik ze aan het denken heb gezet.”